ETUSIVU * KENNEL * KOIRANI * PENTUEET * PENTUJA
 

MANTAN JA TUHKAN PENNUT SYNTYIVÄT 17.7.2012, 1 U + 5 N


MANTAN JA TUHKAN PENNUT 6 VKOA


narttu Hunajatassu

narttu Mesitassu

uros Tervatassu

narttu Pihkatassu

narttu Mahlatassu
narttu Kastetassu

Kuvat: Veera Lackman.


MANTAN JA TUHKAN PENNUT 4 VKOA

Kuvat: Veera Lackman.

MANTAN JA TUHKAN PENNUT 4 PV

Pennut 4 vrk ikäisiä.

JUSKANKANKAAN MUIKEA MUSSUKKA ”Manta” HANKIAISEN TUHKATASSU ”Tuhka”.
Kuva: Vanamo Ollila
 

Yhdistelmä Koiranetissä


Helatorstain Oulun reissu tuotti kovasti toivotun tuloksen, ja Mantan ja Tuhkan pienet ihanuudet saapuivat iloksemme rajun ukkosmyrskyn saattelemana.

Synnytys sujui luomumeinigillä, Manta hoiti homman mahtavasti ensikertalaiseksi, kasvattajan roolina oli lähinnä toimia seuramanta_neitinä ja palvelijana.

Manta on pian 4-vuotta täyttävä oma neljännen polven kasvatti, joka elelee lypsykarjatilan pikku apulaisena. Manta on tarkastettu silmistään kolmesti terveeksi, viimeksi toukokuussa 2012. Muilta osin Mantan terveystulokset ovat lonkat B/C ( lonkkaindeksi 103/ toukokuu 2012), polvet 0/0, kyynärät 0/0. Virallisesta näyttelystä Mantalla on arvio H eli "ihan hyvä" ;-)) Paimennustaipumusta on kokeiltu mm. Porokoirakerhon poropaimennustestissä, jossa hylättiin puutteellisen haukun vuoksi. Kuitenkin sain testistä paljon tietoa Mantan paimennusominaisuuksista; mm. laumankäsittelytaito oli mielestäni upeaa, ja järki pysyi päässä hyvin vaikka jännää oli nuoren isännän ( Janne tuolloin 12- vuotta) kanssa. Kotitilalla Manta on ollut jonkin verran apuna hiehojen siirtelyssä. Luonteeltaan Manta on rauhallinen, sopeutuvainen, luottavainen ja lempeä, siihen ei vaan voi olla ihastumatta.

Tuhka on 7-vuotias, silmistään maaliskuussa 2012 terveeksi todettu, A-lonkkainen ( lonkkaindeksi111/ toukokuu 2012) uros. Tuhka on aiemmin asuessaan karjatilalla paimentanut emolehmiä, ja omaa myös jonkin verran kokemusta porojen kanssa toimimisesta. Tuhka on luonteeltaan vilkas ja eläväinen, huoleton hulivili, joka on asunut koko ikänsä emänsä tassun alla.

Prcd-PRA:n osalta pentue on tyyppiä a, eli terve. Mantan status on tiedossa vanhempiensa testitulosten kautta ja Tuhka on testattu terveeksi.

Pentutiedustelut: Tarja 050 539 2067 tai tarja.lackman(ät)telemail.fi. Sijoitan tästä pentueesta mahdollisesti narttupennun sopivaan yhteistyökykyiseen kotiin mielellään Pohjois-Karjalaan. Mikäli sijoituspentu kiinnostaa niin ota rohkeasti yhteyttä, jutellaan aiheesta lisää.Tarja Lackman * 050-539 2067 * tarja.lackman(a)juskankankaan.net
 
Viimeisin päivitys: 23.7.2019 www-toteutus: Risto Hallberg