ETUSIVU * KENNEL * KOIRANI * PENTUEET * PENTUJA
 

LAPINPOROKOIRAPENTUE TAIKA & JÖRÖ - 3U + 3N, s. 11.5.2014

Pentujen kasvua ja kehitystä voit seurata Juskankankaan facebook­ ryhmässä


"Elämän" -pentue 6 vko.

uros Elämänvoima

narttu Elämänilo

narttu Elämänihme

narttu Elämänlahja

uros Elämänriemu

uros Elämänhalu
Pentujen kuvat: Veera Lackman

"Elämän" -pentue 6 vrk.

uros Elämänvoima

narttu Elämänilo

narttu Elämänihme

narttu Elämänlahja

uros Elämänriemu

uros Elämänhalu
Pentujen kuvat: Veera Lackman

Yhdistelmä Koiranetissä

Taika on 7­-vuotias perusterveenä ollut narttu, jolla on A/A lonkat, 0/0 polvet ja kyynärät, terveet silmät ( 01/2014). Prcd­PRA statukseltaan Taika on kantaja, ja Pompen­taudin suhteen terve. Taikalta on myös tutkittu mm. kilpirauhasarvot ( 01/2014), eikä niissä ollut sillä hetkellä mitään huomautettavaa.

Taika on kaunis, terverakenteinen keskikokoinen narttu, jolla on näyttelyistä paras arvio EH, Taika on poropaimennustestattu sekä luonnetestattu yhteispistein + 115. Taika elää kolmen nartun laumassa ongelmitta ja rakastaa touhuta omien ihmistensä kanssa, mutta osaa myös laiskotella ja on perusluonteeltaan rauhallinen, avoin ja ystävällinen. Taikalla ei ole ongelmia yksinolon suhteen, eikä se ole tuhonnut mitään edes nuoruudessaan. Taikalla ei ole riistaviettiä, pupuille se antaa kyllä lähdöt, muttei se niiden perään säntää kymmentä metriä enempää.

Jörö on 7,5­ -vuotias perusterve uros, jolla on B/C lonkat, 0/0 polvet ja kyynärät, terveet silmät (09/2013). Prcd­PRA statukseltaan Jörö on terve vanhempiensa testitulosten perusteella, näin ollen tulevat pennut eivät tule sairastumaan tähän PRA:n muotoon vaan voivat olla korkeintaan kantajia.

Jörö on komea, raamikas uros, jolla näyttelyistä paras arvio on ERI. Jörö on läpäissyt BH­-kokeen, poropaimennustestin sekä osallistunut useampaan otteeseen myös poropaimennuskilpailuun menestyen niissä mukavasti pentuesisarustensa tapaan. Jörö on luonnetestattu yhteispistein +224 ( hermorakenne +2 tasapainoinen, laukausvarma). Jörön oma ihminen Miia kertoo Jöröstä mm. näin: ”Jörö on avoin kaikkien kaveri, ja se joka jaksaa rapsutella sitä saa siitä mitä parhaimman kaverin. Lapsien kanssa se tulee mahtavasti toimeen, kärsivällisyyttä riittää loputtomiin. Luonteeltaan Jörö on tasapainoinen, se ei turhia pullistele ja tulee vielä aikuisiälläkin valikoitujen urosten kanssa toimeen. Lapanen se ei kuitenkaan ole, vaan ehkä paremminkin oman arvonsa tunteva herrakoira. Kotona se lähinnä leikkii karvataljaa jossain nurkassa, mutta on aina valmiina toimintaan ja onkin pihalla kaikessa mukana innokkaasti. Puput ja oravat saa lähdöt, mutta vain muutaman kymmenen metrin päähän. Fiksu koira tuntuu tietävän ettei niitä kumminkaan kiinni saa. Riistaviettiä Jöröllä ei ole, eli se ei aktiivisesti etsi riistan jälkiä ja lähde seuraamaan niitä.”

Lisää Jöröstä voi lukea täältä.

Pentue on Taikalle toinen ja Jörölle ensimmäinen.

Lisätietoja Tarja Lackman 050 539 2067 tai tarja.lackman@juskankankaan.netTarja Lackman * 050-539 2067 * tarja.lackman(a)juskankankaan.net
 
Viimeisin päivitys: 23.7.2019 www-toteutus: Risto Hallberg